1 februari 2024

SPANNINGA verwelkomt Ronald Wassens als Group Sales Director

Spanninga welcomes Ronald Wassens as Group Sales Director

In Januari heeft het managementteam van Spanninga een nieuw lid verwelkomd: Ronald Wassens. Deze strategische zet versterkt de missie van Spanninga om haar wereldwijde aanwezigheid in de markt te vergroten, door middel van innovatieve ontwikkelingen en het aangaan van solide partnerschappen.

Met zijn uitgebreide internationale verkoopervaring neemt Ronald Wassens de rol op zich van Group Sales Director, met als doel het versterken van bestaande relaties en het aangaan van nieuwe samenwerkingen. Zijn komst komt op een cruciaal moment in de snel veranderende micromobiliteitsmarkt, wat aanpassingsvermogen en vooruitziende blik vereist.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten in deze nieuwe rol?
Wassens schetst zijn voornaamste doelstellingen: "Mijn ambitie is om Spanninga nog sterker te positioneren als koploper in innovatieve verlichtingsoplossingen voor micromobiliteit. In een voortdurend veranderend marktlandschap is het essentieel om relevant te blijven. Ik wil Spanninga neerzetten als de partner bij uitstek voor zowel nieuwe ontwikkelingen als bestaande oplossingen, die aansluiten bij de vraag uit de markt."

Omgaan met de huidige uitdagende marktdynamiek vereist een flexibele en gerichte aanpak, die kansen biedt voor nieuwe richtingen en ontwikkelingsgebieden. Wassens benadrukt: "Onze producten moeten niet alleen de huidige marktsegmenten ondersteunen, maar ook de weg vrijmaken voor toekomstige zakelijke kansen."

Wat spreekt je het meest aan in Spanninga?
Wat Spanninga onderscheidt in de ogen van Wassens is de langjarige geschiedenis. Spanninga is een solide bedrijf, dat bekend staat om kwaliteit, expertise en ervaring. Hij voelt zich aangetrokken tot het internationale aspect van het bedrijf en ziet er een uitdaging in, om de lokale kennis van Europese markten binnen het verkoopteam strategisch in te zetten. Wassens beschouwt de geografische voetafdruk van Spanninga als een strategisch voordeel en onderstreept de toegevoegde waarde van de verschillende locaties van het bedrijf: productie- en assemblagelocaties die strategisch zijn gepositioneerd om dichter bij de klanten te zijn.

Wassens ziet technologie als een cruciale factor bij het vormgeven van klantprojecten. Hij merkt op: "De R&D-component binnen Spanninga is een zeer waardevolle toevoeging, die gezamenlijke ontwikkelingsprocessen met onze klanten mogelijk maakt." Naast zijn technische denkwijze legt Wassens sterk de nadruk op verlichtingsdesign, wat de positie van Spanninga als toonaangevend internationaal verlichtingsmerk weerspiegelt. "Verlichting moet functioneel en veilig zijn, maar mag er ook mooi uitzien," vertelt hij. De eerste lampen van Spanninga waren tenslotte ook echte juweeltjes!"

Kun je ons meer vertellen over jouw ervaring?
Gevraagd naar zijn carrière benadrukt Wassens zijn achtergrond in sales en transitiemanagement, waarbij hij expertise heeft opgedaan in het navigeren van teams door evoluerende markten en organisatorische veranderingen. In zijn vorige functie als commercieel directeur bij BT Nyloplast, een toonaangevende fabrikant van kunststof spuitgietonderdelen, heeft Ronald gewerkt aan het uitbreiden van het wereldwijde klantenbestand en het ontwikkelen van maatwerkoplossingen.

Wassens deelt zijn passie voor de productie-industrie: "Als fabrikant ben je een cruciale partner. Het is prachtig om producten op de markt te zien waaraan je hebt bijgedragen - dat is echt een eervol en waardevol proces om deel van uit te maken."

Spanninga kijkt uit naar het dynamische leiderschap dat Ronald Wassens in de organisatie brengt en heeft het volste vertrouwen dat onder zijn leiding vooruitgang zal worden geboekt in de altijd in ontwikkeling zijnde micromobiliteitssector.

VERTROUWDE SAMENWERKING MET DEZE MERKEN:

Word lid van onze nieuwsbrief

© 2024 SPANNINGA Alle rechten voorbehouden.

Maximum bereikt!